Kompostlama: kompost nasıl yapılır



Kompostlaştırma tekniği sayesinde organik malzemeyi kompost haline getiriyoruz, küçük bahçemize verebileceğimiz en iyi yiyecek.

Kompostlama: kompost nasıl yapılır
1 Kompost Nedir?
2 Kompostlamada ne tür atık kullanılır?
Kompostlama Seo hizmeti  takip edilecek 3 adım
Kompostlamanın 4 Faydaları
5 Kompostlamanın bazı sakıncaları
Doğada hiçbir şey boşa gitmez, yaşamak için her şey kullanılır. Besinlere ve enerjiye dönüştürülebilen her şey dönüştürülmekte ve beslenmeye ve yaşama süreklilik kazandırmaya hizmet etmektedir.

Kompost kullanımı sayesinde ürünlerimize kimyasal içermeyen bir gıda sağlayabiliriz.



Kompost Nedir?
Kompostlama, küçük ekolojik bahçemiz veya bahçemiz için iyi bir gübre, gübre almak için basit bir yoldur. Organik madde, ürünlerimiz için en iyi besin ve enerji kaynağı olan bakteriler, mikroorganizmalar ve mantarların aktivitesi ile dönüştürülür.

Kompostlama, evdeki organik kalıntıları kullanıp bitkilerimiz için en iyi yiyeceğe dönüştürebileceğimiz ekonomik ve doğal bir süreçtir.

Kompostlamada ne tür atık kullanılır?
Kompostu hazırlamak için aşağıdaki gibi her türlü organik atığı kullanabiliriz:

Mutfak atıkları (çim, meyve kabuğu ve sebze atıkları)
Bahçede çim, yapraklar, budama ve diğer kalıntıları kesin.
Plastik olmayan veya alümina kağıtları.
Hayvan dışkısı (inek, at, tavuk, tavşan, keçi vb.)
Ancak kompostlama için kullanılması tavsiye edilmez:

Hastalıklı bitkiler
Et kalıntıları.
Süt ürünleri
Kedinin kutusundaki kum.
Kompostlama için izlenecek adımlar
Kompostlamanın gerçekleştirilmesi zordur, sadece bazı basit adımları izlemeliyiz, onlarla birlikte ürünlerimiz için en iyi kompostu elde edeceğiz.

Öncelikle kompost kazıklarımızı kurmak için en uygun yeri bulmak zorundasınız. Gölgeli bir yer olmalı Kurumsal Seo   rüzgarlardan korunmalı.
Kompost yığınının çıplak toprağın üstünde olması uygun olur, bu sayede kompostlamaya katılan solucanlar ve diğer organizmalar buna daha kolay erişir.
yığın boyutu 1.5 m uzunluğunda genişliğinde 1.5 m tavsiye edilir ve malzeme komposto ağırlığı, daha düşük tabakaları sıkıştırmak gibi daha yüksekse 1.80 olmamalıdır
Kompost, saman tabakası ile bir kalınlığa sahip, aşağıdaki astar gübresi, otlar ve diğer azot bakımından zengin bir malzeme, birinci tabakanın aynı kalınlığa sahiptir ve bir arazi yaklaşık 15 cm kalınlığında başlar yaklaşık 5 cm.
Kompost nemli tutulmalı, bu yüzden zaman zaman ıslatmalıyız, ancak suyla ıslatılmaması gerektiğinden dikkatli olun.
Gübre yığınının sıcaklığının 75ºC'yi aşması tavsiye edilmediğinden kontrol edilmesi gerekir, bundan kaçınmak için kazık tabakanın tabakadan uzaklaştırılması ve nemlendirilmesi gerekir.
İlk başta her 15 günde bir kompost yığını kaldırmak zorunda, ama kazık yukarıdaki malzemeyi ekleyebilir aşırı azaltılırsa, o zaman pilin durumuna bağlı olarak her 30'a kaldırılacaktır.
Kompostlamanın faydaları
Bitkiler, bahçe ve çevre için kompostlamanın birçok yararı vardır. Kompostlamanın bazı olumlu yönleri şunlardır:

Mutfağımızdan ve bahçeden gelen atık geri dönüştürülmüştür.
Kompostlama ile elde edilen kompost iyi bir toprak düzenleyicidir.
Kompostlama, kimyasal gübre kullanımına doğal bir alternatif sunduğu için çevre için iyidir.
Kompost yapmak için atık bertarafı azaltılır.
Kompost yapmak için atıklardan yararlanılarak, depolama sahası olarak kullanılan alan azalır.
Kompostlamanın bazı dezavantajları
Kompostlama ile elde edilen birçok faydaya rağmen, aynı zamanda, tesislerimiz için iyi bir kompost almaya karar verirken bizi cesaretlendirmememiz gereken bazı dezavantajlara sahiptir.

Organizasyon ve kompost yığınını kurmak için bir yer alır.
Kompostlama işlemi sırasında hoş Seo uzmanı  gazlar ve kokular oluşabilir.
Su kirliliği, en fazla çözünen maddelerin sürüklenmesiyle meydana gelebilir (bu, bitki örtüsünün kazıkların kenarlarında büyümesine izin vererek zayıflatılabilir).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?

Gaijin nedir?