Kompostlama: kompost nasıl yapılır
Kompostlaştırma tekniği
sayesinde organik malzemeyi kompost haline getiriyoruz, küçük bahçemize
verebileceğimiz en iyi yiyecek.
Kompostlama: kompost nasıl
yapılır
1 Kompost Nedir?
2 Kompostlamada ne tür atık
kullanılır?
Kompostlama Seo hizmeti takip edilecek 3 adım
Kompostlamanın 4 Faydaları
5 Kompostlamanın bazı
sakıncaları
Doğada hiçbir şey boşa
gitmez, yaşamak için her şey kullanılır. Besinlere ve enerjiye dönüştürülebilen
her şey dönüştürülmekte ve beslenmeye ve yaşama süreklilik kazandırmaya hizmet
etmektedir.
Kompost kullanımı sayesinde
ürünlerimize kimyasal içermeyen bir gıda sağlayabiliriz.
Kompost Nedir?
Kompostlama, küçük ekolojik
bahçemiz veya bahçemiz için iyi bir gübre, gübre almak için basit bir yoldur.
Organik madde, ürünlerimiz için en iyi besin ve enerji kaynağı olan bakteriler,
mikroorganizmalar ve mantarların aktivitesi ile dönüştürülür.
Kompostlama, evdeki organik
kalıntıları kullanıp bitkilerimiz için en iyi yiyeceğe dönüştürebileceğimiz
ekonomik ve doğal bir süreçtir.
Kompostlamada ne tür atık
kullanılır?
Kompostu hazırlamak için
aşağıdaki gibi her türlü organik atığı kullanabiliriz:
Mutfak atıkları (çim, meyve
kabuğu ve sebze atıkları)
Bahçede çim, yapraklar,
budama ve diğer kalıntıları kesin.
Plastik olmayan veya alümina
kağıtları.
Hayvan dışkısı (inek, at,
tavuk, tavşan, keçi vb.)
Ancak kompostlama için
kullanılması tavsiye edilmez:
Hastalıklı bitkiler
Et kalıntıları.
Süt ürünleri
Kedinin kutusundaki kum.
Kompostlama için izlenecek
adımlar
Kompostlamanın
gerçekleştirilmesi zordur, sadece bazı basit adımları izlemeliyiz, onlarla
birlikte ürünlerimiz için en iyi kompostu elde edeceğiz.
Öncelikle kompost
kazıklarımızı kurmak için en uygun yeri bulmak zorundasınız. Gölgeli bir yer
olmalı Kurumsal Seo
rüzgarlardan korunmalı.
Kompost yığınının çıplak
toprağın üstünde olması uygun olur, bu sayede kompostlamaya katılan solucanlar
ve diğer organizmalar buna daha kolay erişir.
yığın boyutu 1.5 m
uzunluğunda genişliğinde 1.5 m tavsiye edilir ve malzeme komposto ağırlığı,
daha düşük tabakaları sıkıştırmak gibi daha yüksekse 1.80 olmamalıdır
Kompost, saman tabakası ile
bir kalınlığa sahip, aşağıdaki astar gübresi, otlar ve diğer azot bakımından
zengin bir malzeme, birinci tabakanın aynı kalınlığa sahiptir ve bir arazi
yaklaşık 15 cm kalınlığında başlar yaklaşık 5 cm.
Kompost nemli tutulmalı, bu
yüzden zaman zaman ıslatmalıyız, ancak suyla ıslatılmaması gerektiğinden
dikkatli olun.
Gübre yığınının sıcaklığının
75ºC'yi aşması tavsiye edilmediğinden kontrol edilmesi gerekir, bundan kaçınmak
için kazık tabakanın tabakadan uzaklaştırılması ve nemlendirilmesi gerekir.
İlk başta her 15 günde bir
kompost yığını kaldırmak zorunda, ama kazık yukarıdaki malzemeyi ekleyebilir
aşırı azaltılırsa, o zaman pilin durumuna bağlı olarak her 30'a
kaldırılacaktır.
Kompostlamanın faydaları
Bitkiler, bahçe ve çevre için
kompostlamanın birçok yararı vardır. Kompostlamanın bazı olumlu yönleri
şunlardır:
Mutfağımızdan ve bahçeden
gelen atık geri dönüştürülmüştür.
Kompostlama ile elde edilen
kompost iyi bir toprak düzenleyicidir.
Kompostlama, kimyasal gübre
kullanımına doğal bir alternatif sunduğu için çevre için iyidir.
Kompost yapmak için atık
bertarafı azaltılır.
Kompost yapmak için
atıklardan yararlanılarak, depolama sahası olarak kullanılan alan azalır.
Kompostlamanın bazı
dezavantajları
Kompostlama ile elde edilen
birçok faydaya rağmen, aynı zamanda, tesislerimiz için iyi bir kompost almaya
karar verirken bizi cesaretlendirmememiz gereken bazı dezavantajlara sahiptir.
Organizasyon ve kompost
yığınını kurmak için bir yer alır.
Kompostlama işlemi sırasında
hoş Seo uzmanı gazlar ve kokular oluşabilir.
Su kirliliği, en fazla
çözünen maddelerin sürüklenmesiyle meydana gelebilir (bu, bitki örtüsünün
kazıkların kenarlarında büyümesine izin vererek zayıflatılabilir).
Yorumlar
Yorum Gönder