Gaijin nedir?



Gaijin , “yabancı” veya “yabancı” anlamına gelen Japonca bir kelimedir, ancak Japon kültüründeki bazı karmaşık çağrışımlarla ilişkilendirilmiştir. Bir zamanlar kelimenin tam anlamıyla tarafsız bir ilişkiye sahip olmasına rağmen, bugün bazı sosyal gruplarda kaba olarak görülüyor ve bazı insanlar yabancı  Seo hizmeti insanlarını tanımlamak için başka kelimeler kullanmayı tercih ediyor. Bu, Japon medyasında özellikle doğru bir kelime olan gaikokujin'in tipik olarak gaijin yerine kullanıldığı durumlarda geçerlidir .

Aslında, bu kelime yabancılara veya yabancılara atıfta bulunmak için kullanıldı, ancak yabancı ülkelerden gelen insanlara değil. Japonların diğer ülkelerden insanlarla iletişim kurması durumunda, gaijin yabancılara referans olarak kullanılmadan önce bunları tanımlamak için çeşitli terimler kullandılar. Japonya'ya gelen yabancı turistlerin çoğu, sıra dışı alışkanlıkları ve ayırt edici görünümleri sayesinde büyük ölçüde dikkat çeken ev sahiplerinden radikal bir şekilde farklıydı. Bu nedenle, yabancılara, özellikle Avrupalılara atıfta bulunarak “yabancı” anlamına gelen bir sözcüğün Kurumsal Seo belki de açıklamıyor.

ilan
Yabancıları tanımlamak için orijinal olarak “dışarıdan” kastetmiş bir sözcüğün kullanılması, Japonların meşhur insüler ve bazen çok elitist kültürünün bir örneği olarak yorumlanabilir. Bununla birlikte, Japonya'nın bazı bölgelerinde, kelimenin aslında, Japonya'da iş yapan yabancıların sık sık oluşan ekonomik gücüne gönderme yaparak, tarihin çeşitli noktalarında olumlu çağrışımlar vardı. Tarihin diğer noktalarında, bu kelime epeyden çok bir sıfat gibi kullanıldığında, oldukça tarafsız çağrışımlara sahipti .

Bununla birlikte, bu kelime genellikle yabancılara inkar eden argo cümleleriyle karşımıza çıkıyor ve bazı insanlar bunun sonucu olarak saldırgan buluyor. Bu nedenle, gaijin , Japoncadan çevrildiği zaman “dışardan insan” yerine, “yabancı ülke” anlamına gelen gaikokujin ile değiştirilir . Japonya'daki yabancılar bazen Japon toplumuna ve kültüre uyarlarken sahip oldukları mücadelelere atıfta bulunarak kendilerini şaka olarak gaijin olarak ifade edebilirler. Japonya şu anda yabancıları hoş karşılasa da , bazı bölgelerde gaijin da ya da “yabancıya gidenler” için diğer ülkelerden gelenler caddede yürürken dışarı çıkmaları için hala yeterince sıra dışılar .

Birçok dil, yabancıları tanımlamak için özel bir kelimeye sahiptir ve bu tür kelimelerin kullanımı genellikle çok ince ve yabancıların anlaması için çok zordur. Özellikle, insanların karmaşık ve çok titiz bir sosyal yasaya Seo uzmanı Japonya gibi bir yerde, Japonya'ya gitmeden veya Japon şirketleriyle etkileşimde bulunmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak iyi bir fikirdir. Aksi halde, kapalı kapılar ardında “aptal gaijin” olarak adlandırılan kişi bulunabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?