Bir Backdraft nedir?



İtfaiyecilerin karşılaşabileceği en tehlikeli durumlardan biri, backdraft adı verilen nadir fakat güçlü bir etkidir . Her ne kadar bir backdraftın tanımları bir şekilde değişse de, genel olarak sıcak gazların ani bir şekilde patlaması, taze oksijen kokulu bir hava geçirmez odaya girer. Profesyonel  Seo hizmeti potansiyel bir backdraftın işaretlerini tanımak için eğitilmiştir, ancak en deneyimli itfaiyeci bile sürprizle yakalanabilir.

Seo uzmanı Yangın, hem yakıt hem de oksijenin yanmaya devam etmesini gerektirir. Bu nedenle, kapalı bir alanda bir yangın çıkarsa, yanıcı nesnelerin yakıt olarak bitmeden önce tüm oksijen kaynağını kullanabilir. Oda hala çok sıcak olurdu, ancak çok az görünen alev olurdu. Bunun yerine, genellikle sarı veya kahverengi renkli bir duman bulutu, odayı doldururdu. İtfaiyeciler, sarı veya kahverengi renkli dumanın varlığını eksik yanma işareti olarak tanırlar. Bu potansiyel bir backdraftın klasik bir uyarı işaretidir.

Ateş yakma devam etmek oksijenin açlıktan dolayı, hava basıncı odanın içinde oda dışında hava basıncından belirgin bir şekilde farklı olabilir. Yangın, herhangi bir açıklıktan daha fazla oksijen çekmek istemektedir; bu, genellikle, kapı veya pencere çerçevelerinin etrafında aniden ortaya çıkan ve kaybolan duman kabarmalarına neden olmaktadır. Hava basıncındaki fark, odanın dışındaki pencerelerin çınlamasına veya titreşmesine de neden olabilir. Bunlar potansiyel bir backdraft itfaiyecilerinin diğer işaretleridir gözlemlemek için eğitilmiştir.

ilan
Yanan hava geçirmeyen bir odaya giden kapı aniden açılırsa, yanıcı yangına doğru yeni bir oksijen kaynağı verilir. Odanın sıcaklığı da uçucu gazları ısıtır ve sonuç genellikle güçlü bir patlama ve anlık alevler. Bu korkulan backdraft ve odaya giren herkesi yaralayabilir veya öldürebilir. Neyse ki, backdrafts nadir olaylardır, ancak sadece bir yangını yeniden başlatmak veya daha fazla yapısal hasara neden olur.

Kurumsal seo Potansiyel bir backdraft şüphesi varsa, itfaiyeciler odayı mümkün olan en yüksek noktadan (örneğin bir kapının üstü) havalandırmak için kullanabilirler. Bu, ısıtılmış gazların yanmayı sağlamak için yeterli taze oksijen çekmeden çıkmasına izin verir. Sıcak gazlar havalandırıldıktan sonra, bir geri çekilme oluşma ihtimali önemli ölçüde azalır. Yangın hala ek oksijenle yeniden alevlenebilir, ancak felaketli bir gaz patlaması olasılığı daha düşüktür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Gaijin nedir?