Paradoks Nedir:



Bir paradoks , mantık prensiplerine karşı çıkan bir olgu ya da ifadedir. Söz gelimi , Latince paradoksundan , 'ortak düşüncenin tam tersi' anlamına gelen paradoks çoğulundan gelir; Bu, “beklenmedik”, “inanılmaz” veya “tekil” olarak tercüme edilebilen Yunanca παράδοξα (paradoks), Seo hizmeti  (paradodox) çoğulundan gelir.


Bu anlamda, bir paradoks , görünüşte, mantığa aykırı olan bir gerçek olabilir: “Artık kimse oraya gitmez; Her zaman insanlarla dolu "; "Bu ifade yanlıştır" (antinomik paradoks).

Bunun gibi, paradoks genellikle gerçek ya sağduyu çelişiyor Ancak paradoks herhangi mantıksal çelişki, sadece görünüyor gerektirmez karşıt izlenimi verir: "Neden , sonsuz sayıda yıldız varsa gökyüzü siyah? "(Olbers paradox).

Dolayısıyla paradoks farklıdır safsatacılığın gerçeğin mantıksal akıl yürütme semblance olduğunu, ama bu gibi o kadar değil: "Bütün köpekler ölümcüldür. Aristoteles ölümlüdür. Bu nedenle Aristotle bir köpektir. "

Arasında temalar içinde tekrarlanan paradoksları öz vardır - "Ben kullandı: referans için ; kararsız, ama şimdi emin değilim" Sonsuzluğunkiler: "Sonsuz odalara sahip bir otelde, dolu olsalar bile her zaman daha fazla misafir kabul edebilirsiniz", yuvarlak harfler: "İlk önce ne, tavuk mu yumurta mı?" akıl yürütme düzeylerinin kafa karışıklığı: “Eğer Tanrı her şeye kadirdir, o zaman o kadar büyük bir kaya oluşturabilir ki o, kendisini taşıyamaz ki”, diğerleri arasında.

Paradoks soyut fikirleri anlamak için ve Kurumsal Seo   becerilerin gelişimi için, yansıma ve analitik becerilerinin geliştirilmesi için mükemmel bir uyarıcıdır. Bu nedenle, matematik, felsefe, psikoloji, fizik, vb. Gibi farklı disiplinlerde paradoksalar buluyoruz.

Retorikte paradoks
In retorik , paradoks görünüşte çelişkili bir varlık temelini ifadeler, fikirler, kavramlar veya ifadeler kullanımını içerir düşünce rakamdır, ancak, onun işlevidir için hiç anlam yeni boyutlar vermek neyi O Seo uzmanı. edebi paradoks örneği Pablo Neruda'nın bir şiirinin bu alıntıda bulunur: "Ben sonsuza / seni sevmekten başlamak seviyorum tekrar / ve seni sevmekten bırakmamaktır. / ben henüz seni sevmiyorum"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?

Gaijin nedir?