Paragraf nedir?



Paragraf, bir fikir geliştiren bir veya daha fazla cümleden oluşan bir metnin minimum birimidir . Sözcük paragrafı Latince Seo hizmeti  türetilmiştir .
Paragraf, bir metnin parçasıdır ve belirli bir konuyu geliştirmek için birbiriyle mantıklı ve tutarlı bir şekilde ilişkili olan , ikincisi olarak bilinen bir dizi ana ve ikincil cümle tarafından oluşturulur . Paragraftaki cümleler, dönemlere göre ayrılarak izlenir ve takip edilir.


Yukarıdakilere atıfta bulunularak, ana cümle , metnin ana fikrini ele alır, yani, konunun en önemli yönlerini sunar, bu da, ikincil cümlelerde , cümlede ifade edilenleri kanıtlayan ve güçlendiren ikincil cümlelerde gelişir . asıl.

Bu anlamda, metin boyunca tutarlılığı sağlamak için her paragrafı oluşturan fikirlerin sırasının önemi vurgulanmalıdır.

Yani, paragraf ile diğeri arasında, bilgi duygusunu kaybetmeden bunları ilişkilendiren bir bağlantı ipliğinin bulunması gerekir, bu şekilde okuyucu, metni açık bir bilgi birimi olarak algılayabilir.

Şimdi, paragrafın boyutu bakımından, metnin konusuna göre değişkendir, çünkü maksimum uzunluğunu belirlemek için bir sınır yoktur. Bu nedenle, aynı metinde uzun ya da kısa paragraflar bulmak yaygındır, önemli olan, onun tutarlılığı ve fikir duygusudur.

Bu nedenle, bir dizi paragraf, diğerlerinin yanı sıra anlatı, betimleyici, açıklayıcı, diyalog, basın makalesi olabilen bir metin oluşturanlardır.

Ayrıca bkz . Namaz .

Ayrıca, paragraf da paragraf ya da bölüm bölümlerinin başlangıcını gösteren kısmı işareti olarak bilinen yazım işareti (§), withthe tespit edilebilir. Yazarın yazılan tüm paragraflar hakkında bilgi sahibi olması için bu program Word programında bulunmaktadır.

Ayrıca bu programda, diğerlerinin yanı sıra hizalama, satır aralığı, girinti, kenarlıklar, yazı tipi boyutu gibi çeşitli araçları kullanarak bir metnin paragraflarını ayarlayabilirsiniz.

Paragrafın özellikleri
Paragraflar, metinlerde tanımlamayı kolaylaştıran bir dizi unsur ve dilbilgisi kurallarından oluşur;

Sangria adı verilen küçük bir boşlukla başlayın.
Paragrafın ilk sözcüğünde Kurumsal Seo   harfle başlayın.
Bir veya daha fazla cümle ile oluşurlar.
Nokta, her paragrafın fikrini kapatmak ve bir sonraki ile devam etmek için kullanılır.
Ayrıca bkz . Noktalama işaretleri .

Paragraf türleri
Aynı metinde, aşağıda sunulanları görebileceğiniz farklı paragraf türleri görebilirsiniz.

Anlatı paragrafları
Kronolojik anlatım veya olayların sergilenmesinden oluşur. Anlatı paragrafları, romanların, kronların, öykülerin, gazetecilik metinlerinin, diğerlerinin yanı sıra karakteristik özellikleridir.

Tartışma paragrafları
Adından da anlaşılacağı gibi, bu, yazarın veya yazarların, okuyucuyu belirli fikirler ya da olaylar hakkında ikna etmek ya da yaymak için görüş ve argümanları ifade ettiği bir paragraf türüdür.

Sergi Paragrafları
Geliştirilmekte olan belirli konularda geniş ve ayrıntılı bir anlatıma sahip olması ile karakterizedir.

Açıklayıcı paragraflar
Metnin belirli noktalarının açıklığa kavuşturulmasından oluşur, bunlar genellikle bir not ekledikleri metnin alt kısmında veya kitabın son kısmında yer alırlar.

Diyalogların paragrafları
Çeşitli karakterlerin veya konuşmacıların konuşmalarını veya diyaloglarını geliştirin. Bu paragraf türü romanlarda ve kısa hikayelerde yaygındır.

Sayım paragrafları
Başkalarının yanı sıra çeşitli Seo uzmanı, fikirlerin, kavramların, özelliklerin, adımların sayımını veya sergisini kurarlar. Ayrıca, bir bilgiyi önem sırasına göre önceliklendirmek için kullanılırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?

Gaijin nedir?