Önyargı nedir:



Bir önyargı , genellikle olumsuz bir nitelik taşıyan, önceden bir şey ya da birileri hakkında oluşturduğumuz ve doğru bilgi sahibi olmadığımız bir fikirdir . Bu anlamda önyargı, önyargının eylem ve etkisidir. Önyargı, bu nedenle, muhalif zamandan önce şeyleri yargılamak anlamına gelir. Bu kelime Seo hizmeti   praeiudicium'dan geliyor .
ve bir (sosyal, ekonomik, ırksal, etnik, vs.) grubunun bir parçası olan bir kişiye karşı şüpheli veya düşmanca tutumları kapsayan Önyargılar, için o aidiyet basit aslında grup suçladı aynı olumsuz nitelikleri ilişkilendirilir kime ona Bu şekilde önyargılar, belirli bir gruba atanan geleneklere, geleneklere ya da mitlere dayanan inançlara dayanılarak oluşturulur . Bu nedenle, önce bir bireye yönelirler, sonra o kişinin ait olduğu gruba atfedilir ve daha sonra gruptaki tüm bireylere uygulanır.
Önyargılara ırk, toplumsal cinsiyet , vb. Neden olabilir. Çoğu zaman, önyargılar kalıplaşmışlara dayanıyor : genç insanlar sorumlu değil, yaşlı insanlar unutkan, inekler sosyalleşmeyi bilmiyor, sarışınlar aptal, Almanlar soğuk, Yahudiler açgözlü, vb.

Ancak uzmanlar, önyargının, insanın kendisini Kurumsal Seo  potansiyel olarak tehlikeli olarak tanıdığı her şeyden korumak için ihtiyaç duyduğundan ileri sürdüğünü ileri sürmektedir. Önyargılar, bu anlamda, tehlikeli durumlardan kaçınan sağlam ve hızlı kararlar verme olanağı sağlayarak hareket eder.

Temel önyargı sorunu, adaletsizlik ve ayrımcılık durumlarıyla sonuçlanmasıdır. Bu, bazı insanlara belirli etnik, sosyal, politik, dini gruplara mensup olmalarından dolayı gerekçeli veya gerekçesiz olarak farklı muamele veya aşağılık verilmeleri anlamına gelir. Bu nedenle önyargılar, diğerlerinin yanı sıra yabancı düşmanlığı, homofobi, cinsiyetçilik, ırkçılık, dini hoşgörüsüzlük duyguları haline gelebilir.
Son olarak, not etmek karışık önyargı peşin Seo uzmanı  hüküm eylem ve sonuç olan, ön yargı ile ilgilidir, zarar veya yaralama etkisi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?

Gaijin nedir?