Kompulsif İstifleme Nedir?



Kompulsif istifleme , bir kişinin bir şeyden kurtulmak için mümkün olmayan her şeyi toplama ihtiyacını hissettiği bir durumdur. Topladığı eşyaların mutlaka bir değeri yoktur. Bir kompulsif hoarder sıklıkla obsesif Seo hizmeti  bozukluk (bir kişi OCD ).

Bu eşya edinimi, çizgi roman ya da antika gibi nesnelerin toplanmasıyla karıştırılmamalıdır. Zorunlu biriktirme, genel nüfus tarafından her gün atılan birçok nesnenin kurtarılmasını içerir. Kurtarıcının birikebileceği bazı öğeler arasında gazeteler, kırılmış aletler, son kullanma tarihi geçmiş yiyecekler, çantalar ve dergiler bulunur.

Zorunlu biriktirmenin başka özellikleri de vardır. Birincisi, biriktiricinin yaşam alanının neredeyse çözülemez olduğu bir noktaya dağılma eğiliminde olmasıdır. Kompulsif biriktirmenin meydana geldiği bir evde, her bir oda tamamen dolu bir şekilde bitiyor ve belki de sadece dar bir geçit bırakıyor. Öğeler genellikle düzgün bir şekilde düzenlenmez. Sonunda yüksek ayaklar yığılmışlar ve bir araya toplanmışlar, çöp yığınlarını andırıyorlar ve küçük bir alana uyumakta, uyumakta, yemek yiyerek yaşamaktalar.

ilan
Patolojik olarak istiflenen bireyin diğer bir özelliği, normal olarak bozukluğun bir sonucu olarak işlev görememesidir. Durumlarının bir kısmı mükemmelliğe ihtiyaç duyuyor. İstifçi zamanının büyük çoğunluğu en küçük ev işleri yaparak geçirilir. Bunlar aynı zamanda, bir yığından diğerine, çok az veya hiç önemli bir değişiklik olmadan ve nesnelerin sayısında bir düşüş olmadan, aktarma özelliklerini de içerir. Bir şeyleri atlatamaz ve mükemmellik için çabalamanın bir sonucu olarak diğer görev ve kararlardan tamamen kaçma eğilimindedir. İstifçi ayrıca hangi nesnelerin diğerlerinden daha önemli olduğunu önceliklendirme yeteneğinden yoksundur. Koleksiyonlarında, tükenmiş gıda maddelerinin hemen yanında önemli belgeler bulacaksınız.

Zorunlu istifleme sonucunda, aynı zamanda sosyal olarak yalıtılmış hale gelirler. Yaptıkları şeyden çok öz-farkındadırlar ve bazen bir zamanlar, bazen de yıllar boyunca misafirleri davet etmeme eğilimindedirler. Diğer insanlar da kurtarıcıdan kaçınmaya eğilimlidir. Bu sadece Kurumsal Seo   dağınıklık nedeniyle değil, aynı zamanda biriktirenlerin bazen ödünç alınan kalemleri iade etmek için zor zamanları olmasından dolayıdır.

Kompulsif istifleme özellikle tedavi edilmesi zor olabilir. Bazen obsesif- kompulsif bir davranış olarak kategorize edilir , ancak OKB ile ilişkili ilaçlar ve tedaviler bazen kurtarıcı üzerinde çok az etkiye Seo uzmanı  . Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 700.000 ila 1.4 milyon insanın kompulsif biriktirme sendromu olduğuna inanılmaktadır .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?

Gaijin nedir?