Epigraf nedir?



Bu olarak bilinir başlığı ana içeriğinin kısa bir giriş olarak hizmet vermektedir başlık veya kelime . Epigraf , Yunan kökenli epigrafidir ve "yazıt", "başlık" anlamına gelir.
Bunlar, epigraf terimini ifade etmek Seo hizmeti  kullanılabilecek eşanlamlılardan bazılarıdır: slogan, etiket, gösterge veya yazıt.


Epigraflar, bir metnin veya bölümün içeriğinin bütünlüğüne atıfta bulunan, sonraki takip eden ana fikirleri sentezleyen ve bunlardan önce gelen alıntılardır.

Bu nedenle, epigraflar tanınmış bir yazarın düşünceleri veya atasözleri, bir şiirin ayetleri, önemli edebi eserlerin alıntıları, diğerleri arasında olabilir.

Aynı şekilde, bir resim veya fotoğrafın altına veya altına yerleştirilen açıklayıcı metne bir epigraf olarak da çağrılabilir.

Edebi ve bilimsel metinlerde yazıt
Epigraf, edebi ya da bilimsel bir eserde kullanıldığında, işin bölümlerinin ya da bölümlerinin her birinden önce gelen bir özet olma işlevini yerine getirir.

İsteğe bağlı olmasına rağmen, şu anda akademik çalışmalarında içeriğinin zenginleştirilmesi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu anlamda, epigrafın geliştirilecek her bölümün başlığı ile ilgili olması uygun olacaktır.

Epigraf mimaride
Mimaride epigraf, bir binayı tanımlamak için yerleştirilen yazıt veya efsaneye işaret eder . Bu nedenle tarihinin bir kısmını vurgulamak için çeşitli eski yapılarda, tarihi eserlerde veya heykellerde epigraflar Kurumsal Seo   mümkündür. Bu özel klasik Yunanistan'da ortaya çıktı.

Şu anda mezarlarda epigrafları görmek de yaygındır, bu durumda ailenin ölenleri yaptığı bir haraç olarak kabul edilir.

Epigraf ve APA
Göre için Amerikan Psikoloji Derneği ( American Psychological Association , APA), başlığı yerleştirilir kısa tırnak olarak ele alınmalıdır bir bölüme ya da derin bir düşünce ifade eder bir makalede, başında.

Epigraf, metnin gövdesiyle ilgili isteğe bağlı bir öğedir. Bunların çoğu, edebi eserlerinde veya bilimsel araştırmalardan kaynaklanan metinlerde kullanan yazarlardır.

Bir epigraf yerleştirilmesi durumunda, aşağıdaki parametreler takip edilmelidir:

Epigraf, ana fikirlerin genel bir referansı olarak kullanıldığında metnin ilk sayfasına yerleştirilmelidir. Ancak, bölüm başına bir epigraf yerleştirilmişse, bu, ilgili başlık veya başlıktan sonra olmalıdır.
Çift boşluk olmalı.
Eğer teklif 40 kelimeden az ise, tırnak içine alınmamalı veya italik olarak yazılmamalı, ancak 40 kelimeden fazla kelimeniz varsa, Seo uzmanı  başlangıç ​​ve bitişe eklemelisiniz.
Bölümün parantez içindeki kaynağını belirtin. Teklifin sonunda, parantez içinde, kaynağın yazarının soyadını (italik değil), kaynağın yayınlandığı yıl ve alıntı metninde yer alan sayfa numarasını yazınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piç kurusu nedir?

Bir Backdraft nedir?

Gaijin nedir?